Spännande kryssning till Antarktis

En kryssning till Antarktis, är det verkligen möjligt? Svaret på den frågan är ja. Vill du uppleva en äventyrlig och spännande kryssning som går långt utöver vad du någonsin har ens vågat drömma om så är det en kryssning till Antarktis som du ska ta sikte på. Denna värld av ständig is och bitande kyla välkomnar dig och det är en känsla av att landa på en annan planet som infinner sig när man anländer dit. På Antarktis är det pingvinerna som regerar.
Antarktis är ett ödsligt islandskap som inte liknar något annat på Jordens yta. Det är ett kargt och bistert landskap som är täckt av snö och is som välkomnar dig när du anländer dit. Bara resan dit är värd precis allt. Mäktiga isberg, enorma blåvalar, majestätiska späckhuggare och leklystna pingviner är bara en handfull exempel på vad du kan få se från kryssningsfartyget som tar dig från Sydamerika till Antarktis. Egentligen känns det ganska futtigt att försöka beskriva detta fantastiska äventyr i skrift. En kryssning till Antarktis är något som man bara måste få uppleva för att kunna beskriva med de rätta orden.
Din resa till Antarktis börjar på hemmaplan där du kliver ombord på flygplanet och sedan gör du ett par mellanlandningar innan du till sist landar i Buenos Aires i Argentina. Därifrån avgår kryssningsfartyget som tar dig och alla andra ombord ner utmed Argentinas kust, via Falklandsöarna och Eldslandet i rak sydlig riktning mot den så legendomspunna kontinenten som vi alla känner under namnet Antarktis. Glöm för allt smör i hela Småland inte kameran hemma. Du kommer att använda den i mycket stor omfattning på denna kryssning. Under resans gång finns det tillfälle att ta del av föreläsningar ombord om Antarktis, dess landskap och historia och alla upptäcktsresor som har gjorts.