Karibien

karibienKaribienkryssning
En Karibienkryssning är drömbilden av en perfekt semester för många. Idag är det inte bara jetset och miljonärer som åker till Karibien på kryssningssemster. Det finns något för alla smaker och plånböcker. Disneykryssningar, Singelkryssningar eller Gourmetkryssningar.
En “caribbean cruise” kan börja och sluta nästan var som helst i Karibien, USA eller Mexiko. Ofta börjar man i Florida, för att segla vidare ner längst östra Karibien, men det är också väldigt vanligt med resor längs västra Karibien.
Att många rederier har sin bas i Karibien, gör att variationen och valfriheten är stor. I Karibien finns och de största skeppen och största variationen på kryssningar. Visste du att världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Seas kryssar till Karibien från och med december 2009? Du utgår då ifrån Fort Lauderdale i USA och seglar därefter till Karibien.
Under en kryssning i Karibien kommer du att möta olika delar av paradiset så gott som varje dag. Vissa dagar spenderar du till havs med en fantastisk utsikt över det turkosglittrande havet och andra med besök på exotiska öar där de pudervita stränderna kantas av svajande palmer. Oftast utgår kryssningar i Karibien från Miami, Fort Lauderdale eller Tampa i Florida, men även från San Juan i Puerto Rico samt Bahamas. De olika rederierna delar vanligtvis upp Karibien i tre delar: den östra, västra och södra. Vissa rutter sträcker sig dock över flera delar och det finns ingen klar gräns.
Kryssnings destinationer i Karibien

Klicka här för att läsa om de destinationer du generellt besöker under en kryssning i Västra Karibien
.