Bra att veta om Kryssningar

Varför kryssning?
Anledningarna till varför du någon gång i ditt liv bör åka på en kryssning är många! Här har vi därför valt att samla några av de starkaste argumenten till varför en kryssning är ett utmärkt alternativ när det kommer till valet av din semester:

 • En kryssning är ofta en mycket prisvärd semesterform, där det mesta ingår i priset. Förutom boende ingår alltid helpension, aktiviteter samt underhållning ombord och på vissa fartyg även drycker (all-inclusive) och dricks.
 • De större kryssningsfartygen beskrivs bäst som en flytande resort då de inhyser poolområden, restauranger, spa- och träningsanläggningar, butiker och mycket, mycket mer. Du kan i princip uppleva din drömsemester utan att någonsin lämna fartyget!
 • Du packar upp väskan en gång och slipper sedan tänka på detta under resten av din semester. Det blir därför ett mycket enkelt och otroligt bekvämt sätt att resa på.
 • Du får möjligheten att uppleva nya, spännande destinationer så gott som varje dag utan att behöva oroa dig för planering av boende eller transport.
 • Att samordna en semester till allas belåtenhet kan vara krångligt och förmodligen blir det inte enklare om man även reser med barn. På en kryssning finns ett brett utbud för alla smaker vilket ger dig som resenär möjlighet att ägna dig åt just dina favoritsysslor. Dessutom erbjuder många fartyg även barnklubbar där utbildad personal tar hand om barnen när föräldrarna behöver en stunds avkoppling.
 • Välja rätt
  Att välja rätt kryssningsrederi är viktigt för att du som resenär ska få ut så mycket som möjligt av din resa. Det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av rederier, fartyg och klasser men det bästa är att fråga dig själv vad som är viktigt för dig och vilka förväntningar du har. Vissa resenärer föredrar stora fartyg med ett gigantiskt utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning medan andra lockas av de mindre segelkryssarna som bara tar ett hundratal gäster och där utbudet är mindre men känslan mer personlig. För att hitta det bästa rederiet och kryssningsfartyget för just dig rekommenderar vi att du läser vidare under fliken “Kryssningsrederier” för att sedan kunna gå vidare därifrån.
  Förstagångskryssaren
  För dig som ska åka på en kryssning för första gången finns det en del saker som är värda att tänka på. Hummingbird Travel har satt samman en lista över matnyttig info som är relevant inför resan: “Bra att veta om kryssningar”, då reglerna på en kryssning skiljer sig från reglerna för andra resformer. Tänk även på att reglerna kan skilja sig något mellan olika rederier så läs även vidare på valt rederis hemsida för exakt information.
  Familje- och generationskryssning
  Idag blir det allt vanligare med så kallade familje- och generationsresor. Kanske ska släkten fira farfars 70-års dag med en gemensam semester där barn och barnbarn ska med?
  Att samordna en sådan festlighet kan vara krångligt när det handlar om att tillgodose allas behov och förväntningar. I ett sådant skede är därför en kryssning det absolut smidigaste och bekvämaste alternativet!
  På ett kryssningsfartyg kan hela släkten resa tillsammans men ändå välja att umgås när de vill. Det finns oftast något som passar alla olika åldrar och intressen. Kanske vill föräldrarna spendera en härlig dag i fartygets spa, mormor och morfar vill slappa i solen medan barnbarnen vill bada och leka i poolen. Någon annanstans hade förmodligen detta varit en omöjlighet, men tack vare att allt finns på ett och samma fartyg gör en kryssningsresa att detta blir möjligt. De olika barnklubbarna, som finns på så gott som alla större kryssningsfartyg, ser till att barnen är i tryggt förvar och inte minst underhållna med diverse aktiviteter. Detta medför att varje resenär kan ägna sig åt just sitt intresse under dagen, för att sedan njuta av en gemensam släktmiddag på kvällen om de så önskar.